Tegenwoordig is snel internet onmisbaar thuis. De tv, tablet, telefoons en zelfs de muziek speler kan niet meer zonder. Je kan de snelheid van je wifi makkelijk meten met de app: Speedtest. of Via de website van Speedtest.

 

  1. Plaatsing van de router(s)
  2. Je hebt een nieuwbouw woning
  3. Je hebt een groot huis
  4. Andere electronische apperaten
  5. Verouderde software

1. Plaatsing van de router(s)

Heb je al eens geprobeert de router op een andere plek te zetten als dit mogelijk is. Een goede plaatsing van de router is belangrijk om het beste bereik mogelijk te maken. 

2. Je hebt een nieuwbouw woning

Bij de huizen van tegenwoordig is de issolatie zo goed dat het wifi signaal hier soms moeilijk doorkomt. De beste oplossing voor deze huizen is om te kijken naar een Mesh wifi systeem. Hiermee kan je een sterker en groot netwerk creëren. Het voordeel van deze systemen is dat ze een stuk gerichter het wifi signaal kunnen doorgeven. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk zelf te installeren. Wij maken uitsluitend gebruik de mesh systemen van Deco

3. Je hebt een groot huis

Wanneer je een groot oppervlakte hebt wat je wil voorzien van wifi zal je meer dan 1 router nodig hebben. 1 router is simpelweg niet instaat om alles te bedekken. Ook hier kan een Mesh wifi systeem de uitkomst bieden. Je kan de verschillende units aan elkaar koppelen om zo een zo groot mogelijk netwerk te creëren. 

4. Andere electrische apperaten

Andere electische apperaten kunnen ook voor storing zorgen. Dit geeft ruis in je wifi signaal waardoor het verzwakt en niet stabiel is. Het lastige hiervan is dat je moeilijk kan achterhalen door welk apperaat het komt. De enigste manier om het te testen is door apperaten uit te zetten en kijken of het verbeterd.

5. Verouderde software

Ook routers moeten eens in de zoveel tijd voorzien worden van updates. Kijk dus goed of jou router helemaal up-to-date is. Wanneer dit niet het geval is zorg er dan voor dat de update uitgevoerd wordt.

6. Kom je er niet uit?

Is je wifi nog steeds traag of werkt het niet? Laat onze professional ernaar kijken. Omgeving Eindhoven geen voorrijkosten.